29 november 2021

Verduurzaming agrarische bedrijven

Burgers met Energie ondersteunt agrarische ondernemers in de gemeenten Voorst en Apeldoorn met de verduurzaming van hun bedrijf. Door middel van een energiescan wordt gekeken naar de mogelijkheden voor energiebesparing en het duurzaam opwekken van energie. Samen met de ondernemer wordt gewerkt aan een plan van aanpak en worden eerste stappen gezet in de realisatie hiervan middels uitvoeringsbegeleiding.

Naast de realisatie van duurzame plannen voor individuele bedrijven zoeken we ook naar mogelijkheden voor samenwerking. Door bedrijven energetisch aan elkaar te koppelen, ontstaan nieuwe kansen voor de oprichting van zgn. EnergyHubs en mogelijkheden voor het gezamenlijk opslaan van energie en/of het gebruik van nieuwe energiebronnen zoals waterstof. Samen met de agrariërs kijken we vooruit naar het ‘agrarische bedrijf van de toekomst’ waarin duurzame oplossingen integraal onderdeel zijn van de bedrijfsvoering.

Dit project komt mede tot stand met subsidie van de Provincie Gelderland en de Gemeenten Voorst en Apeldoorn. Agrariërs kunnen met een kleine eigen bijdrage deelnemen aan het project. De Energiescan wordt uitgevoerd door DOORadvies uit Borculo.

Meer weten?

Download hier de folder.

Of stuur een e-mail bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem telefonisch contact op met Wilco Hekkert 06 22852710

© District. All rights reserved. Powered by YOOtheme.